30 Ocak 2010 Cumartesi

Kara Köpekler Havlarken Fragmanı

http://www.sinematurk.com/images/film/23558_1.jpg

Kara Köpekler Havlarken
Ben Filmden Cok müzigini begendim gerçektende ilginç nedir ne degildir bu Filmi Çöze Bilmiş Degilim.
Kara Köpekler Havlarken Filmi Fragmanını izleyipde çözen varsa konusunu yorumunu esirgemesin.

Suretler - Surrogates

suret

Bruce Willis cok begendigim Filmleriden biri Aksiyon film sevenlerin izlemesini tavsiye edeiyorum. Zaten Bruce Willis varsa o film izlenir dediginizi duyar gibiyim

Tür : Gerilim / Bilim Kurgu / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 25 Eylül 2009
Yönetmen : Jonathan Mostow
Senaryo : Michael Ferris , John D. Brancato , Robert Venditti (Kitap) , Brett Weldele (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Oliver Wood
Müzik : Richard Marvin
Yapım : 2009, ABD , 104 dk.
Oyuncular:Bruce Willis (Agent Greer) , Rosamund Pike (Maggie Greer) , Radha Mitchell (Agent Peters) , Ving Rhames (The Prophet) , Michael Cudlitz (Colonel Brendon) , Helena Mattsson (JJ)
FBI ajanları Ajan Greer ve Ajan Peters bir üniversite öğrencisinin gizemli cinayetini araştırmaktadır. Bu öğrenci, insanların kendilerinin kusursuz robot versiyonlarını sahip olmalarını sağlayan yüksek teknoloji ürünü suret olgusunun yaratıcısı olan kişiyle bağlantılıdır.
Sağlıklı, iyi görünümlü ve uzaktan kumandalı makineler olan suretler, insanların yerini almakta ve böylece insanların evlerinin rahat ve güvenli ortamından çıkmadan dışarıdaki hayatı yaşamalarına imkan tanımaktadır.
Cinayet beraberinde cevap arayışını getirir: Maskelerle dolu bir dünyada kim gerçektir ve kime güvenebilirsiniz?

Alternatif 1

Videoweed izlemek için tıklayın

Alternatif 2

Movshare izlemek için tıklayın

Hachiko: A Dog’s Story (Altyazili)

köpek

Duygusal ve etkileyici film severlerin tam ruhuna hitap edbilecek bir film izlemenizi tavsiye ederim iyi seyirler dilerim

Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Aile, Dram
Yönetmen:Lasse Hallström
Senaryo:Stephen P. Lindsey, Kaneto Shindô
Yapımcı:Richard Gere, Timothy Patrick Cavanaugh, Merv Davis
Görüntü Yönetmeni:Ron Fortunato
Müzik:Jan A.P. Kaczmarek
Süre:1 saat 44 dk
Konusu:Hachiko: A Dog’s Story, bir profesör ile bir köpek arasındaki müthiş dostluğu konu edinecek. 1987 yılında Hachiko Monogatari isimli Japon filmine konu olan gerçek olaylar bu defa Stephen P. Lindsay tarafından senaryolaştırılıyor.

Movshare izlemek için tıklayın

Sinemalarda Bu Hafta


Degerli Film severler vizyondaki Filmler arasında Sinemaya gidipte para verdikten sonra gerçekten tatmin olmuş olarak çıkmayı istediginizi duyar gibiyim.
Bu Hafta Sinemalarda Vizyonda Olan filmler arasında Gerçektende İzlemeye Deger Tek bir film var oda "İNTİKAM PEŞİNDE" yok para vermem evimden izlerimde diyorsanız sitemizde Alt Yazıı Filmler Kısmından İzleye bilirsini.
Ayrıca degişiklik olsun diyorsanız yeni gösterime giren Türkiye'nin İlk Zombi Filmi "Ada: Zombilerin Dügünü" İzlemenizi öneririm.
Evet Sinema Severler İzledikten Sonra Yorumlarınızı Paylaşmanızı Diliyorum

Legion Filmi İzle (alt yazili)

legion

Evet Sonunda Legion Filmini Sitemize Koymuş Bulunmaktayım.Çok begeniceginizi umarım Legion Alt Yazılı olarak izleye bilirsiniz.

LEGİON ALT YAZILI 2010


Yapım: 2010 ~ ABD
Tür: Aksiyon , Fantastik , Gerilim , Korku
Oyuncular: Tyrese Gibson , Dennis Quaid , Paul Bettany , Lucas Black , Doug Jones
Yönetmen: Scott Charles Stewart
Senaryo: Scott Charles Stewart , Peter Schinks
Yapımcı: David Lancaster , Michel Litvak , Brad Southwick , Steve Beswick
Görüntü Yönetmeni: John Lindley
Görüntü Yönetmeni: John Frizzell
Filmin Websitesi: http://www.legionmovie.com/
Süre: 1 saat 40 dk
Konusu: Yönetmenliğini Scott Stewart‘ın yaptığı ve başrollerini Paul Bettany, Dennis Quaid, Kevin Durand, Doug Jones, Lucas Black, Tyrese Gibson, Adrianne Palicki ve Charles S. Dutton‘ın paylaştığı Legion fantastik öğeler taşıyan bir gerilim/aksiyon filmi.
Filmde dört büyük melekten biri olan Mikail‘in dünyaya inmesi ve karnında insanlığın tek umudu olan çocuğu taşıyan bir garson kızı diğer meleklerden koruma mücadelesi anlatılıyor.

Alternatif 1

Videoweed izlemek için tıklayın

Alternatif 2

Movshare izlemek için tıklayın

Suç Filmleri Ustası Geri Döndü


Suç filmlerine getirdiği solukla adını duyuran ve eski eşi Madonna ile evliyken yaptığı "Swept Away" filmiyle kendi elleriyle kariyerini mahvetti sandığımız İngiliz yönetmen Guy Ritchie, geçen ay izleme şansı bulduğumuz "Sherlock Holmes" ile geri döndüğünün sinyalleri verdi. Geri döndü demem bazılarınıza anlamsız gelmiş olabilir, belki çoğunuz filmlerini izlediniz ancak adına dikkat etmediniz. O zaman gelin Guy Ritchie kimdir, neler yapmıştır bir hatırlayalım.
Guy Ritchie, 1969 yapımı "Sonsuz Ölüm" (Butch Cassidy and the Sundance Kid) filmini ufak bir çocukken izlediğinde, filmler yapmak istediğine karar vermişti. Film okulundan mezun olmanın sıkıcı olacağını düşündüğü için asla sinema eğitimi almayı düşünmemiş ve okuduğu okulu da 15 yaşındayken bıraktı. 1995 yılında "The Hard Case" isimlli 20 dakikalık bir kısa film çekti ve bu filmi gören Sting'in eşi Trudie Styler, Ritchie’nin fark edilmesini sağlayan "Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana" (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) filmine parasal destek verdi. "The Hard Case"te olduğu gibi ilk uzun metrajında da hem senarist hem yönetmen olan Ritchie, ilk filmiyle tüm zamanların en iyi hasılatını yapan 3. İngiliz filmini çekmiş oldu.

Londra'nın varoşlarındaki küfürlü aksana hakimiyeti sayesinde keyifli diyaloglarla zenginleştirdiği zeki senaryosu eleştirmenlerce büyük övgüler alan Ritchie, "Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana" ile kendi adını duyurduğu gibi son yılların yükselen yıldızlarından Jason Statham'ı da dünyaya tanıştırmıştır. Statham, kendisine sonraki projelerinde de yer vermeyi ihmal etmeyen Ritchie'ye çok şey borçludur.

28 Ocak 2010 Perşembe

Oscar Ödülleri Yarışı



O kadar Cok güzel Filmler varki Hangisine Oscar Ödüllü Filmler, Olma Şansı Verilecegine karar vermek gercektende cok zor. Sinema için 2009 ve 2010 Yılı Filmler Açısından Cok hareketli geçti.Akademi bu sene en iyi film kategorisinde aday sayısını beşten ona çıkararak kategoriyi her zamankinden daha kaliteli bir hale getirmeye çalışıyor. Aday sayısı 10’a çıkınca kıyıda köşede kalan bağımsız filmlerin ya da genelde görmezden gelinen gişe filmlerinin yarışa dahil olması bekleniyor

Japon Filmleri Festivali 2010


2010 Türkiye’de Japon yılı. Bu sebeple 15, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde Japon Filmleri Festivali: Yeni Sinema 2010 düzenlendi.
2010 Türkiye’de Japon yılı. Bu yıl ayrıca Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin başlangıcı olarak kabul edilen Ertuğrul Gemisi ’nin Japonya seyahati yapıp, dönüşünde fırtınada kayalıklara çarpıp yok olmasının da 120. yılı. Bu sebeple Türk Hava Yolları ’nın da destek verdiği, Japonya Görsel Endüstri Teşvik Kurumu VİPO ve Japonya Kültür Müsteşarlığı tarafından 15, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde Japon Filmleri Festivali: Yeni Sinema 2010 düzenlendi.

42. siyad ödülleri sunucusu


31 Ocak Pazar akşamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak 42. SİYAD Ödülleri’nin sunucuları belli oldu.

Ödül törenini, tek kişilik gösterileriyle 15 yılı aşkın bir süredir sahnede olan ve “Her Şey Çok Güzel Olacak”, “Vizontele”, “G.O.R.A.”, “Organize İşler”, “Hokkabaz”, “A.R.O.G” ve “Yahşi Batı” gibi filmlerde oyuncu, senarist veya yönetmen olarak karşımıza çıkan Cem Yılmaz sunacak.

Gecenin diğer sunucusu ise ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Şenay Gürler. Televizyonda “İkinci Bahar”, “Biz Size Aşık Olduk” ve “Avrupa Yakası” gibi dizilerde izlediğimiz, sinemada “Korkuyorum Anne” ve “İlk Aşk”taki rollerinden tanıdığımız, 2006’da SİYAD Ödülleri’nde “Korkuyorum Anne”deki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazanan Gürler anonslarıyla törende yer alacak.

Geçen yıl kaybettiğimiz değerli yönetmen Ahmet Uluçay’ın adıyla anılacak olan “Ahmet Uluçay Umut Ödülü” dahil 14 dalda ödüllerin verileceği gecede Sezer Sezin, Süleyman Turan ve Vedat Türkali Onur Ödülü’nün, Atilla Dorsay ise Tuncan Okan Emek Ödülü’nün sahibi olacak.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Sinema Dünyasının Alt Çocugu

Sinema ve dizi dünyasının "altın çocuğu" olarak tanınan 34 yaşındaki görüntü yönetmeni Kenan Erbaş, beyin kanaması geçirerek komaya girdi.

Kurtlar Vadisi Irak, Zerda, Aliye, Bir İstanbul Masalı, Asmalı Konak, Baba Evi gibi dizilerin reji ekiplerinde gösterdiği performansla sinema ve dizi dünyasının "altın çocuğu" olarak tanınan 34 yaşındaki görüntü yönetmeni Kenan Erbaş, oyuncu sevgilisi Merve Tasdan ile birlikte gittiği Macaristan'da beyin kanaması geçirerek komaya girdi.Kendisine Acil şifalar Diliyorum
3 yıldır Macar sinemasında da çeşitli filmlerde çalışan Erbaş her yılın yarısını orada geçirip, kalan zamanlarda Türkiye'ye geliyordu.Erbaş, 4 gün önce şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle Szent İmre Korhaz Hastanesi'ne başvurdu. Genç yönetmenin durumunu ciddi gören doktorlar hemen tomografi çekti. Erbaş'ın beyninde ağır bir kanama teşhis edilmesinden kısa süre sonra acil serviste bayılıp düşmesi üzerine hemen ilk müdahale yapıldı.

Ardından hastanenin yoğun bakımına kaldırılıp solunum makinesine bağlanan Erbaş'ın derin koma hali 4 gündür sürüyor. Macar doktorlar tıbbın tüm imkânlarını kullandıkları halde 34 yaşındaki yönetmenin durumunun hâlâ çok ağır, kurtulmasının mucizelere bağlı olduğunu söylüyor. Yönetmen Erbaş'ın ağabeyi Sinan Erbaş da haberi alır almaz Budapeşte'ye gitti.

2009-2010 Favori Filmlerim

Arkadaşlar kesinlikle izlemeniz gereken hayata onları izlemeden ölmemeniz gereken filmler vardır hani :D aslında abarttım neyse uzatmim sizlere bu konumun altında 2010 Filmleri Arasında En begendigim izlenmeye deger filmleri sizlerle paylaşacagım
Bu Filmler Tamamen benim Tavsiye Filmlerimdir.
Sitemizden Hepsiniz izleye bilirsiniz. Bu konuyu sürekli güncellicem film piyasası bayagı kızışıyor izledikce begendigim film olursa sizlere bu konu altında paylaşacagım.

2009-2010 Yabancı Begendigim Filmler;

Cennetimden Bakarken
Adalet Peşinde
Up in the Air -Akli havada
Paranormal Activity
New Moon - Alacakaranlık Yeni Ay
American High School
The Tournament - Turnuva
Kanlı Tepeler
Gamer - Oyuncu
Blood And Bone - Kan ve kemik
Saw 6 - Testere 6
2012 Dooms Day
Amelia

Yerli Filmlerden Begendiklerim 2009 dan begendiklerim;

Nefes Vatan Sagolsun
Devrim Arabaları
Güneşi Gördüm
Kanalizasyon
Neşeli Hayat
Acı Aşk
Türkler Çıldırmış Olmalı
7 Kocalı Hürmüz

Kisa Film Festivali Akbank ön eleme



Bildiginiz üzere Artık Kısa Film sektörü diye bir alan oluşmuş durumda.Dünyada sinema Git gide degişmekte artık insanların cok fazla zamanını almadan kısa film ile anlatılmak ve hissetirilmek istenen duygular insanlara aktarılıyor.Ben özelikle Kısa Filmlerde animasyon ve anlaşılması güc olan izleyiciyi düşündüren ve ana fikrine kendi cözdüren Filmlere Bayılıyorum.

Bu yıl Akbank 6.Kısa Film Festivali kapsamında 01-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek kısa film yarışmasının ön eleme sonuçları belli oldu. Festivale yarışma ve yarışma dışı kategorilerinde bu yıl toplam 396 film başvurdu. 20 kurmaca, 10 belgesel olmak üzere toplam 30 yarışma filmi “Festival Kısaları” bölümünde izleyici ile buluşacak.


Yarışmalı bölüme katılan eserler arasında; sinema yazarı Emine Yıldırım, yapımcı Nadir Öperli ve Akbank Kısa Film Festivali yönetmeni ve yönetmen Selim Evci’den oluşan ön eleme jüri kurulunun değerlendirmesi sonrası 20 kurmaca, 10 belgesel olmak üzere toplam 30 yarışma filmi “Festival Kısaları” bölümünde izleyici ile buluşacak.

Bu yıl sinema yazarı Yeşim Tabak, yönetmen Özcan Alper, oyuncu Özgü Namal, Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu; festival günlerinde toplanarak “En İyi Kurmaca Film”i seçecek

Akbank 6.Kısa Film Festivali’nin “En İyi Belgesel Film”i, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Vardar, yönetmen Savaş Güvezne, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, belgesel fotoğrafçısı Altan Bal ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu tarafından belirlenecek.


11'e 10 kala Kisa Film



Eleştirmenlerce 2009 yılında sinemamızın en başarılı yapımları arasında gösterilen, birçok festivalden ödülle dönen “11’e 10 Kala”ya bir ödül de Tromso Film Festivali’nden. Böylece Pelin Esmer yönettiği film, Norveç'te FIPRESCI Ödülü’nün sahibi oldu.


Yönetmenliğini Pelin Esmer’in yaptığı "11’e 10 Kala", Norveç’te düzenlenen Tromso Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’nün sahibi oldu. Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’nun verdiği ödülün jürisinde Sight & Sound dergisinden Kieron Corless, Screen International’dan Vladan Petrovic ve Film & Kino dergisinden de Geir Kamsvag bulunuyordu. "11’e 10 Kala", 31 Ocak’ta sahiplerini bulacak 42. SİYAD Ödülleri’ne de En İyi Sanat Yönetimi dalında Naz Erayda ile aday oldu.

Dünyanın En fazla izlenen Filmi Avatar



Yönetmenliğini James Cameron'ın yaptığı 'Avatar', 'Titanic'in hasılat rekorunu kırarak tüm zamanların en fazla izlenen filmi oldu.
Halen gösterimde olan James Cameron imzalı 'Avatar'ın, dünyada en çok gişe geliri getiren film ünvanını Titanic filminin elinden aldığı bildirildi.

'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' Altın Küre ödüllü filmin dağıtımcısı 20th Century Fox şirketi, Cameron'ın yönettiği 'Avatar'ın dünkü satışlardan sonra, toplam hasılatının 1 milyar 859 milyona ulaştığını açıkladı.

Titanic ise, 1997-98'de 1 milyar 843 milyonluk hasılat elde etmişti.

Extraordinary Measures

Extraordinary Measures - Extraordinary Measures

Tür : Dram
Yönetmen : Tom Vaughan
Senaryo : Robert Nelson Jacobs , Geeta Anand (Kitap)
Yapım : 2010, ABD , 105 dk.

Oyuncular

Brendan Fraser (John Crowley) , Harrison Ford (Dr. Robert Stonehill) , Keri Russell (Aileen Crowley) , Meredith Droeger (Megan Crowley) , Diego Velazquez (Patrick Crowley) , Sam Hall (John Crowley, Jr.) , Jared Harris (Dr. Kent Webber)

Tooth Hurts

Tooth Fairy - Tooth Fairy


Diş kırma konusunda ünlenmiş ve"Diş Perisi " lakapını almış bir buz hokeyi oyuncusu olan Derek Thompson , son maçında bir kazaya neden olur. Bunun üzerine Derek gerçeküstü bir cezaya mahkum edilir: Bir hafta boyunca "diş perisi ülkesi"nde hizmet edecektir.

Green Zone - Yeşil Bölge

Yeşil Bölge - Green Zone

Sinema severler sizler için seçtigim bir inaınlmaz film daha girmiş bulunmakta.2010 Filmleri resmen birbirleriyle yarışıyor o kadar cok secenek varki hangisine sinemaya gitcegimize karar vermiş durumda degiliz. Neyse uzatmadan "Yeşil Bölge" Filminin konusu;
Matt Damon ve yönetmen Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, United 93) sürükleyici bir gerilim filmi olan “Green Zone”da yeniden bir araya geldi. Filmin hikâyesi, Irak savaşında kaosun hüküm sürdüğü, hiç kimsenin birbirine güvenmediği, alınan her kararın beklenmedik sonuçlara yol açabileceği ilk günlerde geçiyor.

2003 yılında ABD önderliğinde Bağdat’ın işgâli sırasında, tebligat çavuşu Roy Miller (Damon) ve ordu müfettişlerinden oluşan ekibi, Irak çölünde depolandığından kuşkulanılan kitle imha silâhlarını bulmak üzere görevlendirilir. Bubi tuzaklı bir bölgeden diğerine geçen askerler, ölümcül kimyevi maddelerin peşine düşerler. Ancak bunun yerine, görevlerinin amacını taban tabana değiştirecek bir örtbas olayı ile karşılaşırlar.

Farklı amaçları olan ajanlarca çevrilmiş olan Miller, yabancı topraklardaki gizli ve sahte istihbarat bilgilerinin ışığında, zorba bir rejimin yıkılmasına ya da istikrarsız bir bölgede savaşı tırmandıracak yanıtlara ulaşmak zorundadır. Bu hararetli ve tehlikeli yerde, en zor bulunan silâhın, gerçeğin kendisi olduğunu keşfeder

26 Ocak 2010 Salı

Legion Fragmanı İzle

Legion - Legion

Dünyada Tanrı'ya olan inanç yok olduğunda insanoğlunu ikinci kez yok etmek üzere Legion melekleri yollanır.

Ben filmin Fragmanını Cok begendim arkadaşlar sürükleyici bir konusu var ve efektif acıdanca cok güzel izlemeye deger bir film.
ama tabiki para veripde Sinemaya gitmeyin :D

Bu sırada da son melek düşer ve insanlığın savaşı başlamış olur.

İnsanların bu savaştaki tek umudu ise ıssız çöldeki küçük bir restoranda sıkışmış yalanlarla dolu bir gurup insan ve başmelek Michael'in kendisidir.

Legion Fragmanını İzleye Bilirsiniz



The Rebound Filmi izle

yhes

IMDB Puanı: 6.7/10
Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: Komedi , Romantik
Oyuncular: Catherine Zeta-Jones , Justin Bartha , Saadet Işıl Aksoy , John Schneider , Lynn Whitfield
Yönetmen: Bart Freundlich
Senaryo: Bart Freundlich
Yapımcı: Robert Katz , Mark Gill , Neil Sacker , Michael Goguen , Lori Keith Douglas
Görüntü Yönetmeni: Jonathan Freeman
Dağıtım: Pinema Film
Süre: 1 saat 37 dk

Gerçektende izlerken mutlu oldugum cok güzel bir film izlemenizi Tavsiye ederim özellikle kız arkadaşınız varsa arkadaşlar Konusu:Filmde, kendisinden genç komşusuyla ilişkiye giren çocuklu ve yalnız bir annenin hikayesi anlatılıyor.Yüksek Görüntü kalitesi ve Altyazili olarak filmi izleye bilirsiniz.

The Rebound izlemek için tıklayın

The Stepfather (Alt Yazili izle)

8787897ffff

Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: Gerilim , Korku
Oyuncular: Amber Heard , Penn Badgley , Dylan Walsh , Sela Ward , Deirdre Lovejoy
Yönetmen: Nelson Mccormick
Senaryo: Donald E. Westlake , J.s. Cardone
Yapımcı: Greg Mooradian , Mark Morgan , Guy Oseary
Görüntü Yönetmeni: Patrick Cady
Görüntü Yönetmeni: Charlie Clouser
Filmin Websitesi: http://www.welcometothefamily.com
Süre: 1 saat 41 dk

Michael askeri okuldan ailesinin yanına dönünce, annesinin yeni erkek arkadaşı David ile karşılaşır. Annesinin birlikte olmaktan çok mutlu olduğu David ilk başta Michael’ın da sempatisini kazanır. Ancak Michael her zaman iyilik dolu görünen David’den şüphelenmeye başlar. David gerçekten göründüğü kişi midir yoksa ardında karanlık sırlar mı saklamaktadır?

Bu filmi Bekleyen bir cok seveni vardı ben filmi izledim ve iyi bir film olduguna izlene bilir olduguna karar verdim vakit kaybı degil en azından güzel bir konusu var.Filmi izlemek icin aşşagıdaki linke tıklamanız yeterlidir

Filmi izlemek için tıklayın

24 Ocak 2010 Pazar

Alis Harikalar Diyarında Fragmanı (2010)

Alis Diyarında (2010) Alice in Wonderland
hepimizin kücükken izledigi inanılmaz bir öykünün sinemaya aktarılması cok ilgimi cekti sizlerle fragmanı paylaşıp yorumlarınızı bekliyorum

Alis Harikalar Diyarında Fragmanı;

RobinHood Fragmanı

fragman adi

Oyuncular: , Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Matthew Macfadyen
Robinhood Fragmanı ve Konusu;
13. yüzyıl İngiltere’sinde Robin Hood ve arkadaşları, yaşadıkları köydeki yozlaşmanın karşısına dikilmiş, krala karşı isyana kalkışarak güçler dengesini sonsuza kadar değiştirmişlerdi. Kimilerince hırsız, kimilerince kahraman olarak nitelenen bu mütevazi adam, kendi halkının özgürlük sembolü oldu. Kral Richard’ın ordusunda Fransızlara karşı hizmet verirken sadece kendi çıkarlarını düşünen Robin, Nottingham’a gittiğinde despot ruhlu şerifin baskısı ve ağır vergilerle inim inim inleyen bir kasabayla karşılaşır. Orada Lady Marion adlı dul bir kadına aşık olur. Ancak Lady Marion’ın, ormanlardan gelen bu adamın hareketleri ve kimliğiyle ilgili bazı kuşkuları vardır. Sevdiği kadının kalbini kazanmak ve kasabayı kurtarmak isteyen Robin, kendi yaşam tarzına uygun insanlardan bir çete kurar. Şerifin adaletsizliğini yok etmek için üst sınıftan işbirlikçileri teker teker avlamaya başlarlar. Robin ve adamları, hayatlarının en büyük macerasına yelken açarlar. Bu sıradışı kahramanlar ve müttefikleri, ülkeyi kanlı bir iç savaşın içine düşmekten kurtarıp İngiltere’ye bir kez daha zafe






Kan Arzusu Fragman

fragman adi












Kan Arzusu Fragmanı Ve Konusu;
OLDBOY (İHTİYAR DELİKANLI)’NIN YÖNETMENİNDEN CANNES 2009 JÜRİ ÖDÜLLÜ TÜYLER ÜRPERTİCİ BİR FİLM! ‘Senin zevkin için daha kaç kişi ölecek?’ Ölümcül bir hastalığın tedavisi için gizli bir laboratuvar kurulmuştur. Emmanuel virüsüne karşı geliştirilen aşı, gönüllü denekler üzerinde test edilmektedir. Sang-hyun hastaların hayatını kurtarmak amacıyla gönüllü olarak deneye katılır. Yapılan deney sonucu 500 denek arasında hayatta kalmayı başaran tek kişi vardır: Sang-hyun. Fakat kimsenin bilmediği bir gerçek vardır: Sang-hyun iyilik yapmak için gittiği laboratuvardan, kan ile beslenen bir vampir olarak çıkmıştır! Cinayet işlemeden hayatta kalmayı başarabilecek midir, yoksa kan arzusu hayata dair tüm inançlarından vazgeçmesine mi neden olacaktır? Kan Arzusu’nda kan için duyulan susuzluk ve bitmek bilmez ölümcül arzular çarpıcı bir seyir zevki sunuyor.

Pus Filmi

Pus - Pus

Pus - Pus Tür : Dram
Yönetmen : Tayfun Pirselimoğlu
Senaryo : Tayfun Pirselimoğlu
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Ruhi Sarı , Nurcan Ülger , Mehmet Avcı , Bahar Yanılmaz , Birol Engeler , Serkan Keskin
Pus, İstanbul’un varoşlarında, Altınşehir’de geçen karanlık bir hikâyeyi anlatıyor.

Kaçak DVD işinde çalışan, huzursuz bir gencin eline tesadüfen geçen bir resim ve tabancayla sürüklendiği tuhaf bir olay.

Tanrinin Kitabi

Tanrının Kitabı - The Book Of Eli

Tanrının Kitabı - The Book Of Eli Tür : Western / Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 5 Şubat 2010
Yönetmen : Albert Hughes Allen Hughes
Senaryo : Gary Whitta
Yapım : 2010, ABD , 118 dk.

Oyuncular

Denzel Washington (Eli) , Gary Oldman (Carnegie) , Mila Kunis (Solara) , Ray Stevenson (Redridge) , Jennifer Beals (Claudia) , Tom Waits (Mühendis)
Amerikan yapımı filmi Albert ve Allen Hughes kardeşler yönetmiş.

The Book of Eli'' Distopik bir gelecekte geçen aksiyon / Gerilim türünde bir yapım. Filmde güneş patlaması sonrası kavrulmuş dünyada sağ kalanların yaşam mücadelesinde Eli (D.Washington) adlı bir adamın yok olmanın eşiğine gelen insanlığı kurtaracak olan bir kitabı koruma mücadelesini anlatıyor.

2000'li Yillarinin En İyi Filmleri

2010’a girmek üzere olduğumuz şu günlerde, 2000 ne zaman geldi ki ilk on yıl geçti diye hafif bir şaşkınlık ve heyecan yaşıyoruz Beyazperde ekibi olarak. Ve geriye dönüp baktığımızda bu on yıl içinde bizi çarpan bir çok yabancı film olduğunu farkediyoruz, hepsi tek bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçiveriyor. İşte yazarlarımızdan Oktay Ege Kozak ve Serdar Kökçeoğlu’nun 2000’li yıllardaki favori on filmi! Kozak bizi heyecanlandırıp ondan geriye sayarken, Kökçeoğlu, hepsinin yeri ayrı diyerek karışık bir liste sunuyor bize...Böylelikle, aslında elimizde 20 şahane film oluyor!


OKTAY EGE KOZAK:



10- The Weather Man/Fırtınalı Hayatlar: Kanımca 00’lı yılların en hakkını alamamış filmi. 2005 yılında sessizce vizyona girip çıkan Weather Man, Nicholas Cage ve Michael Caine’in kariyerlerinin belki de en başarılı performanslarını sunuyor. Gore Verbinsky’nin yönetimi, gerçekçi ve karanlık yaşam gözlemini karakterlerine getirdiği empatik yaklaşımla mükemmel bir biçimde bileştirerek kendine özgü bir dramadi sinejisi yaratıyor. The Weather Man, yeniden keşfedilmeyi hakeden bir film.



9- Almost Famous / Şöhrete İlk Adım: Jerry Maguire ile 90’lı yıllara damgasını vuran Cameron Crowe, 2000 yılının Almost Famous’u ile yeni milenyumun ilk yılına da damgasını koyuyor. Crowe’un 70’li yıllarda Rolling Stone dergisi için Led Zeppelin ve The Who gibi efsanelerle tura katıldığı yıllardan etkilenen film, 15 yaşında bir gencin Stillwater isimli bir rock grubuyla tura katılması etrafında kurulu.. Kişisel sinema arıyorsanız, daha fazla aramanıza sebep yok.



8- There Will Be Blood / Kan Dökülecek: Bu listede 50 sene sonra film okullarında gerçek bir klasik olarak tartışılacak ve incelenecek tek film olacak sanırım There Will Be Blood. Sinema dünyasının modern dahisi Paul Thomas Anderson’un genç bir Kubrick’i hatırlatan obsesif-kompulsif yönetimi ile Daniel Day Lewis’in muhteşem performansı bir araya geliyor ve ana karakteri kadar acımasız bir şaheser yaratıyor. Sonsuz yaratıcı müziği ve “rasgele bir kare seç, duvarına as” tarzı sinematografisinin de yardımıyla There Will Be Blood, adeta ölümsüz sinemaseverlerin eroini.



7- Up / Yukarı Bak: 2000’li yılları gerçek bir animasyon klasiği olan Up ile bitiriyoruz. Film, her daim heyecan veren, nefes kesen bir macera sunmakla kalmıyor, modern Amerikan animasyonundan beklenmedik bir başarı yakalıyor: Gerçek hislere, rüyalara ve motivasyonlara sahip insanlar (ve köpekler) yaratıyor. Tek kelimeyle mükemmel bir film.



6- Adaptation / Tersyüz: Senarist Charlie Kaufman ve yönetmen Spike Jonze ikilisinin son ve en iyi filmi. Kaufman, Susan Orlean’in “Orkide Hırsızları” kitabını uyarlamanın bir yolunu bulamayınca kendini senaryoya sokuşturuyor, Donald adında yapmaca bir ikiz kardeş yaratıyor ve sonuç belki de son on yılın en çılgın ve en orjinal senaryosu oluyor. Makyaj yardımı olmadan her an hangi ikizi izlediğimizi farkına vardıran Nicholas Cage, Charlie ve Donald karakterleri ile 2000’li yılların bir diğer şahane performansına daha imza atıyor.



5- Michael Clayton / Avukat: Son on yılın en büyük sürprizi. Bourne üçlemesinin yazarı Tony Gilroy’un yazıp yönettiği film, yüzeyde John Grisham tarzı klasik bir komplo gerilimi. Fakat alttan alta acımasız büyük şirket yaşamının insan ruhu üzerindeki etkilerini inceleyen, yetmişli yılların karanlık ve gerçekçi Hollywood’unu hatırlatan, düzeyli bir insan incelemesi sunuyor. Eleştirimde de belirttiğim gibi bizim gibi sinemaseverler Michael Clayton gibi filmler için yaşıyor.







4- Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü / Lord of the Rings: The Return of The King: Eğer 00’lı yıllara damgasını vurmuş tek bir film türü varsa, o da çok satan kitaplardan uyarlanan yüksek bütçeli fantazi sinemasıdır. Yeni milenyumun ilk on yılında fantazi türü, sinemaları tekeline aldı. Fakat türden kolayca para kazanmayı amaçlayan yüzlerce filmin hiçbiri Peter Jackson’un Tolkien’in efsanesini uyarlamaya çabaladığı devasa Yüzüklerin Efendisi projesinin görkemi ve heybetine yaklaşamadı. Üçlemenin her filmi listede yerini hak ediyor. Fakat tek bir bölüm seçmem gerekirse, o da Jackson’un bize ağızları açık bıraktıran, Blockbuster sinemasında çıtayı bir kaç kilometre yükseğe çıkaran bir final sunduğu Kralın Dönüşü’dür.



3- Children of Men / Son Umut: Alfonso Cuaron’un sert ve güçlü şaheseri benzeri görülmemiş bir mücevher. Film, gelecek dünyasını günümüze ayna tutmak için kullanırken, gerçek anlamda yetişkin bir bilim-kurgu yaratıyor. Yaratılan çocuksuz dünya, bize insanların ne kadar çirkin ve acımasız olabileceklerini gösterirken aynı zamanda bitmek bilmeyen korku ve paranoyanın ortasında çıkabilecek minnacık bir umudun önemini aktarıyor. Sinema tarihinin bir değil, tam üç adet unutulmaz tek çekim sekansı bu filmde mevcut. Theo’nun savaşın ortasında dünyadaki tek hamile kadını aradığı on dakikalık çekim, karesi karesine incelenmeli.



2- Yapay Zeka / A.I.: Eğer Weather Man son on yılın en hakkını alamamış filmi ise, Yapay Zeka 00’lı yılların en yanlış anlaşılmış filmidir herhalde. “Spielberg, şeker katıp Kubrick’i bozdu” gibi muhabbetlere girmeden önce aklınızda tutun ki, Kubrick, kişisel olarak Spielberg’in Yapay Zeka’yı yönetmesini istedi.. Son 20 dakika hakkında halen şikayet edenler varsa iki gerçek aklınızda bulunsun: Bir, o sonu Spielberg değil, Kubrick istedi ve iki, filmin finali kesinlikle mutlu bir son değil. Bu gerçeği anlayana kadar Yapay Zeka’yı tekrar tekrar izlemenizi tavsiye ediyorum. Yapay Zeka, zaman geçtikçe 2001: Bir Uzay Macerası’nın yanında yerini alacak, birinci sınıf kalite bir bilim-kurgu olarak anılacaktır.



1- Wall-E: Wall-E neden mi son on yılın en iyi filmi? Çünkü son on yılın en iyi animasyonu, bilim-kurgusu, macerası, romansı, tüketim kültürü eleştirisi, çevre mesajı ve her anlamda 00’ların en eğlenceli ve nefes kesen yapımı. Andrew Stanton ve Pixar ekibi, Wall-E isimli bir temizlikçi robot ile son on yılın belki en insani karakterini yaratıyor. Wall-E’nin parlak araştırma robotu EVE ile olan romantik ilişkisi son yılların en düzeyli olduğu kadar duygusal, en içten aşk hikayesini yaratıyor. Wall-E, görülmesi gereken bir mucize, ve son on yılın en iyi filmi.





SERDAR KÖKÇEOĞLU:



28 Gün Sonra (28 Days Later): Godspeed You! Black Emperor’ın müziği eşliğinde zombiler bu çağın bir metaforuna dönüştüler; bu dönüşüm aynı zamanda bir alt türün yeniden uyanışıydı.





Antichrist: Korku sinemasının üzerinden klişeler dökülen klasikleşmiş hikayelerini arada bir başka yönetmenlerin eline bırakmak gerek.



Decasia: Avangard sinemada found footage’ın önemini hatırlatan, hipnotize edici bir “toplama film”.



Gir Kanıma (Let the Right One In): Neredeyse tüm romantik vampir filmlerini temize çeken esaslı bir çalışma.



Görkemli Hayatım (American Splendor): Yetişkin çizgi romanları (grafik roman da diyebiliriz) üzerine olgun bir kurmaca/belgesel.



Inland Empire: David Lynch bilinçaltından sinema sanatına yeni yollar açmaya devam ediyor.


Mulholland Çıkmazı (Mulholland Drive): David Lynch bilinçaltından sinema sanatına yeni yollar açmaya devam ediyor.

Ölüm Oyunu (Battle Royale): 2000’lerde bir uzakdoğu sineması çılgınlığı yaşadığımıza şüphe yok. Öte yandan gençleri tehlike olarak algılayan bir kültürü en iyi deşifre eden çalışma buydu.



Saklı (Cache): Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste diyen Haneke’ye listede yer vermemek olur mu? Şüphesiz başka bir filmi de olabilirdi.



Visitor Q: Son on yılda sinema serüvenini yakından takip ettiğim Takashi Miike’nin en bilinen filmi veya en çarpıcı korku denemesi değil. Ve fakat burada geleneksel kurumlara Pasolini tarzı tekmeler atıyor.